FAQ

Nedenfor kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål. Mangler du stadig svar, er du velkommen til at kontakte os.

Spørgsmål om kombucha:

Find svar på det meste omkring Bornholm Kombucha.

SCOBY står for Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast. Det er selve grundelementet i kombuchaen.
Bakterier og gær lever i sameksistens med hinanden og skaber den særlige smagsprofil, som kombucha og JUN har. Når en kombucha tilsættes lidt sukker, fungerer sukkeret som mad for kombuchaen og bidrager til dannelse af den aktive bakterie- og gærkultur. Tilsættes kombuchaen i stedet for honning kaldes den for JUN.

Læs mere om, hvad kombucha er.

Kombucha kan være meget forskellig fremstillet.
Bornholm Kombucha er brygget
på økologiske råvarer og fermenteret på traditionelle metoder. Det betyder, at alt
bevares. Intet er fjernet eller tilsat – og fermenteringen tager den tid, den tager. Bornholm Kombucha indeholder derfor det, der forventes en kombucha skal indeholde.

Der findes ikke et maximum på, hvor mange du må drikke om dagen. Men lige som med alt andet er det godt at drikke alt med måde.

Bornholm Kombucha skal altid opbevares koldt og helst under 5 grader. Bornholm Kombucha er et levende produkt og har derfor en udløbstid. Den står på flasken. Har du haft den åben, kan den holde sig i køleskabet 4-5 dage.

Der sker ikke noget sundhedsmæssigt, men da Bornholm Kombucha er et levende produkt vil den fortsætte sin karbonering i flasken og jo varmere den står, jo mere karbonerer den. Du kan derfor risikerer, at den bruser over, når du åbner den. Det kan også gå lidt ud over smagsoplevelsen, så vi anbefaler at holde Bornholm Kombucha koldt under 5 grader.

Bornholm Kombucha er håndbrygget og der kan derfor være et batch (en brygning), der har karboneret en anelse for lidt og derfor kan virke lidt flad. Stil den ude i nogle dage og sæt den derefter koldt. Så vil gæringsprocessen sørge for at kombuchaen genfinder sin brusende fornemmelse.

Du vil kunne opleve den lille scoby i din Bornholm Kombucha. Dette er blot et tegn på kvalitet og viser, at din kombucha er brygget ærligt og autentisk. Du kan sagtens drikke scoby'en - den har kun en gavnlig effekt på din organisme.

Spørgsmål til levering:

Find svar på de mest almindelige spørgsmål omkring levering af din ordre.

Vi er et mindre bryggeri og samler alle vores bestillinger til afsendelse fra Nexø hver tirsdag. Vi sender med GLS, så 1-2 dage efter skulle du gerne modtage det på din adresse.

Ifølge Forbrugeraftaleloven er drikke-og madvarer ikke omfattet af fortrydelses-retten. Derfor er det ikke muligt at fortryde og returnere de køb af drikke- og madvarer, som du har foretaget på bornholmkombucha.dk.

Nej, men du kan risikere, at den bruser over, når du åbner den. Det kan også gå lidt ud over smagsoplevelsen, så vi anbefaler at holde Bornholm Kombucha koldt under 5 grader.

Vores kasser kan indeholde netop 16 stk. Bornholm Kombucha, derfor sælger vi 16 stk. ad gangen. På den måde føler vi, at vi udnytter plads og transport bedst og sætter ikke et unødigt aftryk i den grønne klima dagsorden.