Hvad er kombucha?
HVAD ER EN SCOBY?
En SCOBY er en forunderlig og fascinerende størrelse.
Navnet ”SCOBY” står for
- Symbiotic
- Culture
- Of
- Bacteria and
- Yeast
Ved at tilføre næring i form af sukker eller honning samt en SCOBY til din færdigbryggede te, igangsættes fermenteringsprocessen, hvor sukkerstofferne bliver omsat af SCOBY til organiske syrer, forskellige vitaminer og enzymer som er med til at give kombucha den helt særlige smagsprofil, med både sødme, syre og umami.
Fermentering er alkymi
Når man fermenterer te ved hjælp af en kombucha kultur, tilfører man kombuchakulturen gær- og bakteriestammer til den let sødede te. Her omdannes kulhydraterne i varierende mængder og sammensætning, alt efter hvem der brygger og hvordan, til organiske syrer såsom glukonsyre, glucoronsyre, eddikesyre, mælkesyrer, vitaminer, enzymer, antioxidanter samt lidt alkohol, hvilket er helt naturligt, når der er sukker til stede. Det meste alkohol omdannes i kombucha til eddikesyre, hvorfor alkoholniveauet holdes naturligt nede. Under en fermentering udvikles ligeledes smag, næringsstoffer og holdbarhed.
100% økologi – altid!
Bornholm Kombucha benytter udelukkende økologiske og hele råvarer.
Vores basisteer, som er havtornblade og hamp, er naturligvis dyrket lokalt på Bornholm af økologiske producenter.
Upasteuriseret – selvfølgelig
Bornholm Kombucha er 100% upasteuriseret. Du vil altid kunne bruge din kombucha, til at brygge videre på selv, hvilket er et vigtigt parameter for at vurdere, om din kombucha er levende og brygget med nænsomhed og kærlighed, eller om den blot er endnu en industrielt fremstillet læskedrik.
Vores nordiske fortolkning
Bornholm Kombucha nyfortolker den klassiske kombucha, der traditionelt set brygges på sort eller grøn te. Vi anvender to forskellige te-sorter i vores kombucha – enten den skønne, sølv-grønne havtornblad-te eller den den smukke, grønne hamp-te. Begge dele er nænsomt høstet på Bornholm. Både havtornblade og hamp er genstand for meget opmærksomhed i forskningen for deres indholdsstoffer. Vores hamp te er naturligvis fødevaregodkendt og indeholder derfor ikke THC over grænseværdierne.
Begge varianter er derfor særdeles velegnede som te i vores kombucha og smager så dejligt.
Vores Bornholm Kombucha
For at være tro mod Bornholm og det Nordiske køkken og for at være så bæredygtig som muligt, i valget af råvarer, valgte Malene at brygge Bornholm kombucha på:
- Nordisk honning til vores Jun Kombucha
- Nordisk roesukker til vores Kombucha
- Teen bliver brygget på blade fra havtorn og hamp, som begge er dyrket på Bornholm.
Havtorn er en klassisk nordisk bærbusk med velsmagende blade, hvis de er brygget rigtigt og som er kendt i hele Norden og Østeuropa.
Vi glæder os til at præsentere JUN kombucha og Kombucha i højeste kvalitet og smag.
Til Dig fra Os, vi håber det smager og bekommer dig vel!