Vision og mission

Sådan startede eventyret

Grundlæggeren af Nordic Fermentation, Malene, elsker mad og drikke som er fuld af liv. Liv der giver mening og skaber sammenhæng mellem vores indre og vores ydre - blandt andet hvordan den næring vi indtager, påvirker os og vores omgivelser og hvordan vi lever med årstidernes afgrøder og opbevarer og tilbereder vores mad. 

Hun har gennem mange år interesseret sig for økologisk dyrkning af grøntsager, frugt, bær og urter og ikke mindst for føde- og drikkevarer på rene råvarer og uden tilsætningsstoffer, pasteurisering eller konserveringsmidler. 

Malenes interesse for den mad, vi spiser og drikker og den måde råvarerne bliver produceret og behandlet har skabt Malenes fokus på fermenterede fødevarer.

Med baggrund i denne interesse har Malene igennem flere år brygget kombucha og fermenteret næsten alt der er værd at fermentere:) 

 

Malenes drøm

Malene arbejder derfor på at få sat kombucha på landkortet og gøre kombucha og viden herom, tilgængelig for alle.

“Man behøver ikke kun at være optaget af sundhed for at drikke Bornholm Kombucha, men blot tænke det som et alternativ i situationer, hvor man normalt har fået alt for meget sukker, kaffe og alkohol. Så giver Bornholm Kombucha den smagfulde læskende, prikkende fornemmelse på tungen, og gør det hele meget festligere, end blot at drikke vand. Jeg håber, du bliver lige så forelsket i Bornholm Kombucha, som jeg er. Og det ville glæde mig, hvis Bornholm Kombucha bliver en del af din hverdag og dermed også din gave til dig selv og dem du holder af".

Malene har et ønske om at

 • danskerne nysgerrige på kombucha, ved at gå forrest med at brygge en velsmagende kombucha, som de fleste kan drikke, uden at rynke på næsen over at det var for surt, for gæret, mærkeligt, ulækkert.

 • vi igen tager ejerskab for vores råvarer og mad/drikke, i stedet for at lade industrien overtage vores fødevarekultur på det niveau det er i dag hvor rigtigt meget mad og drikke stabiliseres og smages til med syntetiske smagsforstærkere, kunstige sødemidler, farvestoffer og konserveringsmidler.

 • lære børn og unge og resten af den danske befolkning kombucha at kende, så de kan få noget godt og velsmagende fremfor syntetiske og kunstigt sødede drikkevarer. Måske kan det sætte gang i lysten til at spise hel, levende og varieret mad, som er mere plantebaseret, fremfor retningen i vores madkultur, som går mere mod processeret mad, fyldt med konserveringsmidler, syntetiske smagskomponenter, sukker og smal smagsprofil.

 • At ægte, rigtig mad, faktisk godt kan fungere ude i detailhandlen og forbrugeren godt kan genlære, at mad ikke behøver at se ud og smage af nøjagtigt det samme hver gang, og at det sagtens, kan være levende og vitalt.

 

Videnskaben viser vejen

Derudover har det hele tiden været vigtigt og en drivkraft for Malene, at dykke ned i videnskaben, sammen med fagfolk fra forskellige universiteter og virksomheder med fokus på mikrobiologi men også ved hele tiden at holde øje med hvad der sker på den internationale scene ifht. forskning i funktionelle føde- og drikkevarer:

 • Hvad er fup, og hvad er fakta?
 • Hvilke mikrober er der præcis i kombucha og hvordan interagerer de med hinanden?
 • Hvilken funktion har mikroberne?
 • Og hvad skal der til for, at de lever i harmoni med hinanden og skaber den bedst mulige kombucha uden en masse manipulation, filtrering, tvangskarbonering, syntetiske smagsgivere, ekstra sukker?

Malenes vision bunder derfor i ønsket om at gøre noget godt for dig selv uden at gå på kompromis med sundhed og velvære - og uden at afskære sig fra hygge og selvforkælelse.

 • Mix din egen kasse

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Mix din egen kasse
 • Mæskkiks

  Normalpris 38,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 38,00 DKK
  Mæskkiks
 • Blåbær & Mynte

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Blåbær & Mynte
 • Kombucha Gin Aronia

  Normalpris 399,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 399,00 DKK
  Kombucha Gin Aronia
 • Havtorn & Honning

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Havtorn & Honning
1 af 5