Vores historie

Bornholm Kombucha er udsprunget af Nordic Fermentation, som blev grundlagt i 2017 af Malene Rossil.

Nordic Fermentation startede i grundlæggeren Malenes køkken efteråret 2017, da beslutningen om at brygge Jun og Kombucha blev taget, efter en tur til Nord Amerika, hvor kombucha er velkendt og elsket.

Siden da, er der blevet brygget, smagt og smidt ud eller nydt. Der er afholdt mangen gode selskaber, hvor alle Malenes gæster har været indlagt til at smage den ene variant af Jun og Kombucha efter den anden. Mange samtaler om smage, kemiske processer, karbonering og mælkesyrebakterier er taget på gåture langs Bornholms kyster og skove, indtil hun fandt frem til de første 8 forskellige Jun Kombucha (Kombucha, brygget på honning), som nu er blevet til 2 Jun Kombucha og 5 Kombucha under navnet Bornholm Kombucha.

Malene har også gennem mange år interesseret sig for økologisk dyrkning af grøntsager, frugt, bær og urter og har en stor og alsidig køkkenhave med tilknyttet dyrehold, sammen med sin familie på Bornholm. Her er målet at dyrke alt efter permakulturelle principper og fremme biodiversiteten af planter og dyr på deres ejendom. Gennem mange år, har hun også sammen med sin mand holdt bier og nænsomt høstet honningen og sikret en biodivers biotop på deres landsted i samarbejde med alle deres gode naboer.

Malene arbejder også konstant på, at gøre brug af alle råvarer og restprodukter fra produktionen. Det var blandt andet på den måde, at Kombucha Gin blev født i samarbejde med Henrik Neerst fra Wild og ENE. På baggrund af mæsken fra Bornholm Kombucha Hasle på blåbær og mynte, blev en skøn Kombucha Gin skabt, som er så fin i smagen, at den kan drikkes on the rocks. Vi anbefaler, at du smager vores Kombucha Gin.

Derudover samarbejder Bornholm Kombucha med Bager Dam, økologisk bornholmsk bager, som bager mæskkiks på mæsken af selvsamme blåbær og mynte-kombucha. Den smager skønt, med en god blå- eller hvidskimmelost, pyntet med lidt havtornmarmelade eller hummus med et mynteblad på toppen. 

 • Mix din egen kasse

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Mix din egen kasse
 • Mæskkiks

  Normalpris 38,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 38,00 DKK
  Mæskkiks
 • Blåbær & Mynte

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Blåbær & Mynte
 • Kombucha Gin Aronia

  Normalpris 399,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 399,00 DKK
  Kombucha Gin Aronia
 • Havtorn & Honning

  Normalpris 625,00 DKK
  Normalpris Udsalgspris 625,00 DKK
  Havtorn & Honning
1 af 5